Kommentarer

 

Randers harmonikaklub i TV2.Østjylland 2017

Undertegnede blev for ca. to mdr. siden kontaktet af TV2. Østjylland, der hver fredag aften har en ca. 10 minutters temaudsendelse om forskellige emner. De ville fre. d. 31 marts gerne lave en udsendelse hvor temaet skulle være harmonikaen, og spurgte om vi fra Randers harmonikaklub ville deltage.

Jeg forelagde det for vores medlemmer og de var straks friske på opgaven, da det jo kunne være en mulighed for at nå et andet og bredere publikum, end vi var vandt til, desuden syntes vi også at det var positivt at der endeligt kom lidt focus på harmonikaen.

Der kom en aftale i stand, så der mødte to mand fra TV2 op på vores onsdagsøveaften, hvor de brugte en times tid på at lave en “trailer” og på at tale om hvordan det skulle foregå, det ville nemlig blive udsendt direkte. Fredag d. 31 marts mødtes vi fra klubben og tre mand fra TV2 så kl. 18 ,
og medens tv folkene gjorde klar, fik vi fra klubben et par stykker smørrebrød, til at fordrive tiden med. Derefter blev der holdt et par prøver på udsendelsen, hvorefter alle var klar på opgaven.

Kl. 19.45 var så det store øjeblik hvor vi endelig var “på.” Der var et par korte spørgsmål til formanden, hvorefter Karin, der i dagens anledning havde lånt et par fine harmonikaer hos Accordion House i Hadsten, fortalte om harmonikaens opbygning, hvordan den fungerer og hvad prisen kan være, alt imedens klubbens øvrige medlemmer spillede i baggrunden.

Til sidst var det Peter, der fortalte hvad der havde fået ham til at vælge harmonikaen, og hvad han som et af vores yngste medlemmer fik ud af at spille sammen med ældre og mere garvede harmonikaspillere.

Pludselig var det hele så forbi, de ti minutter var gået, og selv om jeg synes at ti minutters direkte tv ikke yder harmonikaen fuld retfærdighed i forhold til så meget andet musik, så var det sjovt at være med til, og noget anderledes end vores sædvanlige øveaftener.

Finn Pedersen
Randers harmonikaklub.

Et Vellykket Harmonikatræf i Bruunshåb Hallen 11 April 2015

Jeg ankom til Bruunshåbs hallen ved elleve tiden. På parkerings pladsen var der igen travlt med at få Harmonikaerne ind i Hallen og få dem opstillet. Ved indgangen fik jeg et farvet bånd på armen som symboliserer at der er betalt entre. Der blev også udleveret en billet så jeg kunne få en marineret sild. Jeg fandt så en rigtig god siddeplads så jeg kunne se det hele. Det varede ikke længe før sildebilletten igen blev afleveret og der var igen en god afsætning af marineret sild. Alle pladser omkring mig blev hurtig optaget. Femten Harmonikaklubber skal underholde dagen lang og dansegulvet blev hurtig taget i brug da Randers Harmonikaklub startede og dansen gik livligt.

Gunner Andersen

Harmonika træf Viborg 12 April 2014

Egon kom kl. 13.00 og sammen kørte vi mod Brunshåb i Viborg Jeg glædede mig til en dejlig eftermiddag med god harmonika musik, og hyggelig samvær med gode spillekammerater. Det var en stor hal, som var indrettet med en scene midt i, og et stort dansegulv, det passede helt fint for det var mest dansemusik der blev spillet, og folk dansede til hver eneste nummer, det var virkelig en fornøjelse at se, og for musikken var det dejligt at få så meget respons. Der var ikke mindre end 15 harmonikaklubber som underholdt, fra kl. 12.00-22.00. Jeg syntes niveauet var meget højt, og alle ydede en fremragende indsats.

Vi skulle spille kl. 17.20. og alle mødte i god tid, vi var 13 + 1 lånt trommeslager fra Viborg, ( tak for det ) og som altid fløj tiden af sted, pludselig var det vores tur. det forløb stort set som planlagt, vi nåede de numre vi havde øvet på og det var ( på Jysk godt nok ).

Kl. 18.00 var der madservering, karbonader med tilbebør, det var rigtig godt. Vi tog hjem 19.30 mæt af mad og indtryk. et af vore numre hedder ” en dejlig dag ” dagen med Viborg harmonikaklub, var også en rigtig dejlig dag, de havde gjort et stort stykke arbejde, og bliver vi inviteret igen, vil vi gerne komme igen.

Søren Espersen, Randers Harmonikaklub